• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
    • DURSUNOĞLU ALİ KOMÜNİST OZAN
    • KOMÜNİST OZAN DURSUNOĞLU ALİ'nin Şahsi Sayfasıdır
BİZİM OZANLARIMIZ
Takvim

Anasayfa


     Aşkıma Şiirler

   
Ürün kodu : 26
üretici : sage Yayınları
ürün özellikleri
Şair : Dursunoğlu Ali ( Komünist Ozan ) Sayfa Sayısı : 128
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

ÖZGEÇMİŞİM

 

Çorum'un Sungurlu ilçesinin Beylice Köyü’nde 1964'te doğdum. Yoksul bir ailenin üçüncü ve son çocuğuyum. İlkokulu köyümde bitirdim, orta öğrenimimi de Ankara Atatürk Lisesi’nde yatılı olarak okudum.  
 Öğrencilik hayatım sona erdikten sonra, önce inşaatlarda amelelik, daha sonra usta olarak çalışmamı sürdürdüm. Ortaokul yıllarımda halk şiiri tarzında şiirler yazmaya başladım. Şiire başlamam etüt hocamızın, duvar gazetesine asılması amacıyla herkesin kitap konulu bir şiir yazmasını istemesiyle başladı. Daha sonra da lise bir de edebiyat hocamızın mani yazmamızı istemesiyle pekişerek devam etti. Bu güne kadar bazı içerikler değiştirerek geldi.
   O yıllarda, aşk ve güzellikler üzerine yazmaya çalışırken, daha sonraları siyasi bilincimi kazanmamla beraber sosyal açıdan toplumsal içerikli şiirler yazmaya başladım. Bu dönüşümde, Üstat Âşık İhsani'nin bende etkisi vardır. Genelde, kendine halk ozanıyım diyen kişide, sürekli tasavvuf içerikli veya aşk, sevda şiirleri üzerinde yoğunlaşıyorsa bunu ben eksiklik sayarım. Çünkü halk ozanı düzenle barışık olamaz, özellikle de böylesi kapitalist düzenle hiç mi hiç barışık olamaz. O nedenle halk ozanı, halkı düzene karşı savunmalıdır. Onun derdini, çilesini anlatmalıdır. Bende bunları Âşık İhsani de fazlasıyla gördüğüm için onu kendime rehber edindim. 1990 yılında Ankara Halk Ozanları Derneği’ne üye oldum. İstanbul'a taşındıktan sonra irtibatım koptu.
 2004 yılında TKP’nin kuruluş yıl dönümü olan 10 Eylül’de üstadım Âşık İhsani’yi geceye davet ettim. İstanbul’a geldi ve bir hafta konuğum oldu. Böylece Âşık İhsani ile yakinen de tanışmış oldum.

 İlk başlarda Kul sefili mahlasını kullanırken, sonraları Komünist Ozan ve Dursun Oğlu Ali mahlasını da kullanmaya başladım. Bu üç mahlası da şiirlerimin konularına göre kullanıyorum.

18 Nisan 1999 seçimlerinde SİP(Sosyalist İktidar Partisi)'ten, İstanbul birinci bölgeden milletvekili adayı oldum ve kazanamadım. Ve sonrasında, 2000 yılı içerisinde bir grup arkadaşla "Toplum Sanat Siyaset" dergisini çıkardık.  Mustafa Suphi isimli bir de oğlum var. Çalışmalarım devam etmektedir. Halk ozanlığı üzerine araştırmalarım da mevcuttur. 2007 yılına kadar da Savaş Yolu Dergisini çıkardık.

 
 
Sipariş Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj
 
 
 
   Sipariş hakkında
KİTAP SATIŞ
Üyelik Girişi
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam166
Toplam Ziyaret243190
Site Haritası